Φανουρόπιτα

  • Φανουρόπιτα
  • Τα υλικά τις φανουρόπιτας πρέπει κατά την παράδοση να είναι μονός αριθμός, κατά περιοχή εφτά, εννιά ή έντεκα υλικά. Γίνεται από αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, σταφίδες, καρύδια χοντροκομμένα, χυμό πορτοκαλιού, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και γαρίφαλο. Πρόκειται για μια μίξη, λαϊκής παράδοσης, πίστης και τοπικών εθίμων που ξεκίνησε στη Ρόδο και επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα.
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10λεπτά 60λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού έχουμε διαλύσει τη σόδα στο χυμό, προσοχή γιατί φουσκώνει. Η ζύμη πρέπει να είναι σαν τη ζύμη από τα κέικ.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια λυόμενη φόρμα 26 εκατοστών, βάζουμε την ζύμη, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 55-60 λεπτά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>