Τα δικά μου γεμιστά

  • Τα δικά μου γεμιστά
  • Το απόλυτο φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Εδώ σας δίνω μια συνταγή όπου τα γεμιστά γίνονται πολύ ζουμερά, με πολλά αρώματα από τα φρέσκα μυρωδικά. Δοκιμάστε να γεμίσετε πιπεριές Φλωρίνης και θα με θυμηθείτε!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6μερίδες 60λεπτά 75λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: Ανοίγουμε τα λαχανικά, και κρατάμε την ψίχα από την ντομάτα για να την χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Αλατίζουμε το εσωτερικό των λαχανικών και στις ντομάτες πασπαλίζουμε και λίγη ζάχαρη.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την εστία. Η γέμιση πρέπει να είναι πολύ ζουμερή, για να γίνουν ζουμερά τα γεμιστά μας.
  3. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πατάτα σε φετούλες αφού τις αλατίσουμε. Ακόμα αν περισσέψει γέμιση την σκορπίζουμε στο ταψί, γίνεται πεντανόστιμη.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Περιχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο λάδι, και το χυμό ντομάτας που έχουμε αραιώσει με ενάμιση ποτήρι νερό. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα για μιάμιση ώρα περίπου. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>