- Τάρτα με φρέσκο σολομό και κατσικίσιο τυρί
- Συνήθως ο σολομός συνδυάζεται με τυρί κρέμα, σε αυτή τη συνταγή τον δοκίμασα με κατσικίσιο τυρί και μυρωδικά και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την τάρτα με ζύμη μπριζέ ή για ευκολία καλής ποιότητας σφολιάτα. Είναι μια πολύ γιορτινή τάρτα δοκιμάστε την!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
8κομμάτια | 10λεπτά | 45λεπτά |
Υλικά
- 1φύλλοέτοιμη σφολιάτα με βούτυρο και όχι με μαργαρίνη
- 300γρφιλέτο σολομού
- 200γρκατσικίσιο τυρί σχετικά μαλακό
- 150γρκρέμα γάλακτος 35%
- 1 αυγό
- 1κρόκο αυγού
- 11/2κουταλιάάνηθο
- 1κουταλιάσχινόπρασο υπάρχει και αποξηραμένο
- 1/4κουταλιούροζ πιπέρι ελαφρώς σπασμένο
- αλάτι- πιπέρι φρεσκοτριμμένα
Μερίδες: κομμάτια
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ για δέκα λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το θρυμματίζουμε σε μέτρια κομμάτια και το ενοποιούμε με το τυρί.
- Στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα το φύλλο, που μόλις βγάλαμε από το ψυγείο για να παραμείνει τραγανό πρέπει να ψηθεί παγωμένο, τρυπάμε το ζυμάρι και το ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 150 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο, το πιέζουμε με μια σπάτουλα ελαφρώς να φύγει ο αέρας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Στρώνουμε το σολομό με το τυρί πάνω στη σφολιάτα και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, για περίπου 20 λεπτά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε