Τάρτα με σπαράγγια, πάστα ελιάς, μανούρι και φέτα

  • Τάρτα με σπαράγγια, πάστα ελιάς, μανούρι και φέτα
  • Τα σπαράγγια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά της άνοιξης. Στο σπαράγγι έχουν αποδοθεί πολλές ιδιότητες όπως διουρητικό, αντικαρκινικό, ενισχυτικό της μνήμης και άλλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε να τα κάνουμε βραστά ή στον ατμό, στη σχάρα ή στο φούρνο ή και τάρτα!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
7κομμάτια μεγάλα 30λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κομμάτια μεγάλα

Οδηγίες

  1. Για τη ζύμη: Με τα πρώτα 5 υλικά φτιάχνουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο, που δεν κολλάει στα χέρια. Το σκεπάζουμε με μια ζελατίνη και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για όση ώρα θα βράζουμε τα σπαράγγια, δεν χρειάζεται ψυγείο.
  2. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια σπάζοντας το κάτω μέρος του κοτσανιού, που συνήθως είναι ξερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για πέντε λεπτά τα σπαράγγια. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από κρύο νερό για να διατηρήσουν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.
  3. Λαδώνουμε μια ταρτιέτα 26 εκ. και απλώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας, μέχρι τα πλαϊνά της ταρτιέρας, τρυπάμε με ένα πιρούνι και προ ψήνουμε τη βάση στους 150 βαθμούς για δέκα λεπτά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για πέντε λεπτά τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν ελαφρώς, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο τη βάση της τάρτας, απλώνουμε πάνω την πάστα ελιάς, στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, τα τριμμένα τυριά, από πάνω τα σπαράγγια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τέλος τις πιπεριές ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη τελευταία θέση, γιατί θέλουμε να ολοκληρωθεί το ψήσιμο της βάσης. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>