Τάρτα αλά πολίτα

  • Τάρτα αλά πολίτα
  • Στη μαγειρική χρησιμοποιείται το άνθος της αγκινάρας που έχει σχήμα σφαιρικό, λίγο μακρύ και σαρκώδες. Μαγειρεύεται αφού καθαριστεί από τα πέταλα και το χνούδι, ενώ στην Κρήτη τρώγεται και ωμή με λεμόνι, πολύ νόστιμη και "ειδικός" μεζές για τσικουδιά. Φτιάξτε αυτή την τάρτα αγκινάρας, είναι πεντανόστιμη !
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6 30λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Για τη ζύμη: φτιάξτε την ίδια ζύμη που δίνω στην τάρτα με τα σπαράγγια.
  2. Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κρατάμε μέσα σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Tip: Προτιμήστε φρέσκιες αγκινάρες από τις κατεψυγμένες γιατί έχει τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα!
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις αγκινάρες σε φέτες, τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους, τα καρότα σε κυβάκια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, και βάζουμε επιπλέον ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μένοντας με το λαδάκι τους χωρίς όμως να λιώσουν. Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  5. Συναρμολόγηση: Σε μια ταρτιέρα 24εκ. τοποθετούμε το ζυμάρι και το απλώνουμε με τα χέρια μας και με ένα πιρούνι το τρυπάμε παντού (δεν χρειάζεται προψήσιμο).
  6. Προσθέτουμε από πάνω τα μαγειρεμένα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις και αέρα για 15 λεπτά. Ανοίγουμε το φούρνο και θρυμματίζουμε πάνω από την τάρτα την ξινομυζήθρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα μας. Συνοδέψτε τη με μια ωραία δροσερή πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι μοσχοφίλερο! Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>