Στριφτά ελιόψωμα από την Κύπρο

  • Στριφτά ελιόψωμα από την Κύπρο
  • Αυτά τα ψωμάκια μοιάζουν περισσότερο με πίτες είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Κύπρου, αυτό το ζυμάρι με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο είναι απίθανο, τραγανό με πολύ μεστή γεύση. Η γέμιση με ελιές, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο δυόσμο είναι πολύ αρωματική!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6πίτες 15λεπτά 30λεπτά

Υλικά

Μερίδες: πίτες

Οδηγίες

  1. Φύλλο: Σε ένα βαθύ μπολ θα βάλουμε το αλεύρι θα το ανακατέψουμε με το baking και το αλάτι και θα προσθέσουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο αλεύρι ακόμα, θα το δείτε. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  2. Γέμιση: Σε ένα τηγάνι θα βάλουμε δυο κουταλιές λάδι και θα τσιγαρίσουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, θα προσθέσουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και τέλος το δυόσμο και το πιπέρι. Κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  3. Συναρμολόγηση: Χωρίζουμε το φύλλο σε έξι μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στο μέσο κάθε φύλλου βάζουμε γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι, συνεχίζουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Αλείφουμε το κάθε στριφτάρι με νερό και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, στην τελευταία σχάρα.
  4. Σε ένα από τα στριφτάρια θρυμμάτισα λίγο ανθότυρο μέσα στη γέμιση, ταίριαξε τέλεια, "έσπασε" η αλμύρα τις ελιάς και γλύκανε πολύ. Δοκιμάστε και αυτήν την παραλλαγή. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>