Υλικά
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στο αέρα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε ένα , ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα, συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, και το baking powder, τα ανακατεύουμε να ενωθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και τέλος βάζουμε το κράσι.
- Σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα 22 εκ. βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Συμβουλή δοκιμάστε το με παγωτό ή φρούτα του δάσους με άχνη ζάχαρη. Φρούτα του δάσους βρίσκουμε στην κατάψυξη μεγάλων σούπερ μάρκετ.
Σχολιάστε