Σοκολατένια μπισκότα με ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής

  • Σοκολατένια μπισκότα με ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής
  • Σοκολατένια μπισκότα που μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας "για κάτι σοκολατένιο" με τις μικρότερες ενοχές, μια που τα φτιάχνουμε με ελαιόλαδο, κακάο, σκούρα καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης. Βέβαια το ελαιόλαδο δεν έχει λιγότερες θερμίδες από το βούτυρο αλλά είναι σαφώς πιο υγιεινή επιλογή!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
20μπισκότα 20λεπτά 12λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μπισκότα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το baking powder και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερεά μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη και τότε προσθέτουμε τη κουβερτούρα. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
  3. Προαιρετικά τα ρολάρουμε σε άχνη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 12 λεπτά αυστηρά, γιατί θέλουμε να είναι μπισκοτένια απ΄έξω και μαλάκα από μέσα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>