Υλικά
Οδηγίες
- Περνάμε από το μούλτι τα αμύγδαλα και το σκόρδο, μαζί με λίγο λάδι, μέχρι να γίνουν σκόνη εντελώς. Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε μουλιάσει και στραγγίσει καλά, το ξύδι, το αλάτι και σταδιακά το λάδι με το νερό για να μην κόψει η σκορδαλιά. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξύδι και αλάτι ακόμα. Γίνεται μια πηχτή κρέμα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Μπορούμε να προσθέσουμε όσο σκόρδο θέλουμε, αυτή η ποσότητα που σας προτείνω κάνει μια μέτρια σε ένταση σκορδαλιά, όπως επίσης μπορούμε να αυξήσουμε και την ποσότητα του ξυδιού κατά βούληση. Αυτή τη σκορδαλιά την φτιάχνουν στα Ιώνια νησιά και τη λένε αγιάδα.
Σχολιάστε