Σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο, χρωματιστές πιπεριές, cheddar και μοτσαρέλα

  • Σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο, χρωματιστές πιπεριές, cheddar και μοτσαρέλα
  • Αυτές οι ζουμερές πίτες φτιάχνονται με αρωματικό ζυμάρι και μια πολύ ελαφριά και ζουμερή γέμιση με φιλέτο κοτόπουλου, χρωματιστές πιπεριές και τριμμένο τυρί cheddar και μοτσαρέλα. Ιδανικό σνακ για τη δουλειά ή πρόσκληση για φίλους ένα Σαββατόβραδο με ένα δροσερό λευκό κρασί!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
7πίτες 30λεπτά 15λεπτά

Υλικά

Μερίδες: πίτες

Οδηγίες

  1. Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα αλεύρια, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 7 λεπτά. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια μεμβράνη για μιάμιση ώρα.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το πέστο και και τη ντομάτα που έχουμε κόψει σε καρέ, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα τυριά. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει καλά.
  3. Για τη συναρμολόγηση: Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες και τη γέμιση σε 7 ίσα μέρη, ανοίγουμε τη κάθε μπάλα σε κύκλο βάζουμε γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Ψήνουμε τις πίτες στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>