Σιροπιαστό κέικ με ινδική καρύδα

  • Σιροπιαστό κέικ με ινδική καρύδα
  • Ένα κέικ που θα λατρέψουν πραγματικά όσοι αγαπούν το ινδοκάρυδο, εγώ προσωπικά το λατρεύω στα γλυκά και στα φαγητά. Αυτό το κέικ είναι πολύ ζουμερό, αφράτο και μυρωδάτο με το σιρόπι και το γάλα καρύδας να του δίνουν μια πολύ ωραία υφή.
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά όπως το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρύδα, το baking powder και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα με το μείγμα από το αλεύρι. Στρώνουμε μια βρεγμένη λαδόκολλα σε ταψί 25 εκ χ 35 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα, ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.
  4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το ένα ποτήρι ζάχαρη και το ενάμιση ποτήρι νερό, βράζουμε για περίπου 5 λεπτά να δέσει ελαφρά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Όταν βγει το κέικ από το φούρνο το περιχύνουμε πρώτα με το γάλα καρύδας και μετά με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με καρύδα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  6. Προσοχή! Μετά τη δεύτερη ημέρα αν δεν έχει καταναλωθεί μπαίνει ψυγείο, διαφορετικά ξινίζει.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>