Σαλάτα με μαρούλι, σικορέ, αντίδια και ωμά κάσιους με σάλτσα από σιρόπι αγαύης

  • Σαλάτα με μαρούλι, σικορέ, αντίδια και ωμά κάσιους με σάλτσα από σιρόπι αγαύης
  • Μια πολύ δροσερή και ιδιαιτέρως απολαυστική αλλά και θρεπτική σαλάτα. Η αγαύη είναι χυμός ενός κάκτου που φύεται στο Μεξικό, τη βρίσκουμε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, μοιάζει πολύ με το δικό μας μέλι και έχει πολύ υψηλή θρεπτική αξία αλλά και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έχει πιο πολύ βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 10λεπτά

Υλικά

  • 1μεσαίο μαρούλι
  • 1/2κόκκινη λόλα
  • 4φύλλα αντιδιού
  • 4φύλλα από ένα λάχανο σικορέ το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ, έχει κόκκινο χρώμα
  • 2κουταλιές κάσιους
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • 5κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3κουταλιές μπαλσάμικο
  • 2κουταλιές σιρόπι αγαύης
  • 1κουταλιά πετιμέζι
  • αλάτι
Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια μέσα σε μια φαρδιά σαλατιέρα, τοποθετούμε από πάνω τα κάσιους και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Σε ένα σέικερ θα βάλουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσα και θα χτυπήσουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε στη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>