Σαλάτα με καραμελωμένα σύκα σε κρασί, φουντούκια και ροκφόρ

  • Σαλάτα με καραμελωμένα σύκα σε κρασί, φουντούκια και ροκφόρ
  • Μια σαλάτα με επιρροές από την γαλλική κουζίνα, τα καραμελωμένα σύκα σε κόκκινο κρασί και ζάχαρη με το ροκφόρ και τα τραγανά φουντούκια μας δίνουν απίστευτες εντάσεις γεύσεων. Δεν θα πω τίποτα άλλο, απλώς φτιάξτε την είναι απίστευτη σαλάτα!
Χρόνος Προετοιμασίας
10λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα σύκα κομμένα στα τέσσερα, τα σκεπάζουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, βράζουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και να μελώσουν τα σύκα. Μπορείτε να καραμελώσετε τα σύκα και να τα αποθηκεύσετε για καιρό σε ένα γυάλινο βάζο.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τα υλικά της βινεγκρέτ: το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το μέλι και το αλάτι.
  3. Βάζουμε τα μαρούλια και τη ρόκα χοντροκομμένα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια, τα σύκα και τρίβουμε με το χέρι το ροκφόρ. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ λίγο πριν το σερβίρισμα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  4. Αν σε κάποιον -α δεν αρέσει το ροκφόρ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με καλό κατσικίσιο τυρί με άλλο αποτέλεσμα αλλά επίσης πολύ νόστιμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>