Σάλτσα με ψητές ντομάτες

  • Σάλτσα με ψητές ντομάτες
  • Οι ψητές ντομάτες είναι ένα από τα ιδανικά συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα αλλά και για να φτιάξουμε φανταστική σάλτσα που θα αποθηκεύσουμε σε βαζάκια για πολλαπλές χρήσεις, όπως σάλτσα για μακαρόνια ή τα κοκκινιστά ή ακόμα και βάση για μπρουσκέτα.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
2βαζάκια 5λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: βαζάκια

Οδηγίες

  1. Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση, τις τοποθετούμε σε ταψί με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, τις αλατίζουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και και το θυμάρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.psites-tomates
  2. Στη συνέχεια περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια όσο είναι ακόμα ζεστή η σάλτσα, όπως κάνουμε με τις μαρμελάδες. Διατηρούνται για 3-4 μήνες στο ψυγείο.
  3. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα σαν συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή σαν σάλτσα. 'Έχει τεράστια διαφορά στη γεύση γιατί η ντομάτα στο φούρνο μελώνει και κρατάει τόση υγρασία όση χρειάζεται, ειδικά με τις καλοκαιρινές ντομάτες γίνεται μαι απίθανη σάλτσα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>