- Πατατοσαλάτα με λαχανικά και γιαούρτι
- Μια σαλάτα με γιαούρτι, μαγιονέζα, καρότο, ντομάτα, φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά που από μόνη της μπορεί να είναι ένα ελαφρύ γεύμα αλλά συνοδεύει πολύ ευχάριστα ψητά κρέατα και ψάρια.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 20λεπτά | 10λεπτά |
Υλικά
- 1.200γρ.πατάτες μέτριο μέγεθος
- 2καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- 1ντομάτα μεγάλη τη φλούδα μόνο όχι την ψύχα της
- 1πιπεριά κέρατο
- 1πιπεριά φλωρίνης
- 2φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσινο μέρος και ψιλοκομμένα
- 5κ.σ.μαγιονέζα
- 5κ.σγιαούρτι 2% στραγγιστό
- 1κουταλάκιμουστάρδα απαλή
- αλάτι- πιπέρι
- 2κ.σξύδι από λευκό κρασί
- 1/2ματσάκιάνηθο
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα ,εγώ τις βράζω στη χύτρα για δέκα λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. Αφού βράσουν,σουρώνουμε τα νερά και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε κομμάτια σε ένα βαθύ μπολ( τις σπάμε γιατί έτσι απορροφούν καλύτερα τις γεύσεις παρά όταν τις κόψουμε με το μαχαίρι). Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τη φλούδα της ντομάτας( την ντομάτα την ξεφλουδίζουμε βαθιά μέχρι το σημείο που βλέπουμε τους σπόρους της,και δεν βάζουμε την ψίχα γιατί θα βγάλει πολλά υγρά). Τα καρότα τα τρίβουμε.
- Στο μπολ με τις πατάτες προσθέτουμε το γιαούρτι,τη μαγιονέζα ,το τριμμένο καρότο,τη ντομάτα,τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τον άνηθο,το ξίδι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με δυο κουτάλια ανακατεύουμε απαλά για να μην μας γίνουν οι πατάτες πουρέ,δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και ξίδι και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα.
Σχολιάστε