Νιόκι με σπανάκι μπέικον και ξινομυζήθρα

  • Νιόκι με σπανάκι μπέικον και ξινομυζήθρα
  • Ένας πολύ γευστικός τρόπος να φάμε σπανάκι, ο ιδανικός συνδυασμός πράσινων λαχανικών και μυρωδικών που δένει τέλεια με τα αρώματα του μπέικον και των τυριών. Ένα απίστευτα νόστιμο φαγητό!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 30λεπτά 15λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Για τη σάλτσα : καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε, και πλένουμε καλά το σπανάκι, το βάζουμε σ' ένα σουρωτήρι να στεγνώσει.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μαραίνουμε σε αντικολητικό τηγάνι μαζί με το λάδι, προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε, ωσότου να μαραθεί (δεν το μαγειρεύουμε πολύ γιατί θα λιώσει). Κατεβάζουμε από το μάτι,προσθέτουμε το γάλα ,το γιαούρτι και τη μυζήθρα θρυμματισμένη, τέλος τρίβουμε και λίγο μοσχοκάρυδο .
  3. Για τα Νιόκι : σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό (4lt) ένα κουταλάκι αλάτι και βράζουμε τα νιόκι για πέντε λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί τα περιχύνουμε με το λιωμένο βιτάμ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πασπαλίζουμε με το λαδοτύρι και ψήνουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>