- Νηστίσιμο γιουβέτσι με μανιτάρια και σπανάκι
- Ένα χορτοφαγικό γιουβετσάκι όλο γλύκα, όπως είναι γνωστό τα μανιτάρια ταιριάζουν τέλεια με τα ζυμαρικά, έρχεται και το σπανάκι και του δίνει επιπλέον γεύση και το κάνει πολύ ζουμερό!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 10λεπτά | 25λεπτά |
Υλικά
- 500γρκριθαράκι χοντρό
- 350γρασπρομανίταρα και καφέ ανάμεικτα
- 150γρσπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1μεγάλοξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
- 400γρντομάτα στον τρίφτη
- αλάτι- πιπέρι
- 1πρέζαζάχαρη
- ελαιόλαδο
- 1κύβο λαχανικών φρέσκο
- 1λίτροζεστό νερό
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι βαθύ σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Τέλος κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι και την ντομάτα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς να πάρει μια βράση, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, το κριθαράκι και ένα λίτρο νερό που μέσα έχουμε διαλύσει το φρέσκο ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε. Φουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά. Όταν σβήσουμε το φούρνο το φαγητό μας πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε