- Μπισκότα με σπόρους, βρώμη και μέλι
- Απίθανα, πεντανόστιμα πολύσπορα μπισκοτάκια, γεμάτα με σούπερ σπόρους. Φτιάχνονται μέσα σε πέντε λεπτά και τα απολαμβάνετε όλες τις ώρες με το γάλα στο πρωινό ή το καφεδάκι το απόγευμα, είναι μοναδικά, δοκιμάστε τα !
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
22μπισκότα | 10λεπτά | 20λεπτά |
Υλικά
- 2κούπεςαλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2κούπεςνιφάδες βρώμης
- 4κουταλιέςκαστανή ζάχαρη
- 2κουταλιέςσισάμι
- 2κουταλιέςλιναρόσπορο σπασμένο
- 1/2κουταλάκισόδα
- 1/2κουταλάκιαλάτι
- 1κούπαηλιέλαιο
- 4κουταλιέςμέλι θυμαρίσιο κατά προτήμιση
- 1κούπαχυμό πορτοκαλιού
- 1κουταλάκιυγρή βανίλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μερίδες: μπισκότα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα, τους σπόρους και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα. Ζεσταίνουμε ελαφρά το χυμό και διαλύουμε μέσα το μέλι και τον προσθέτουμε στα στερεά υλικά μαζί με το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε