- Μοσχάρι με δαμάσκηνα και κρεμμυδάκια στιφάδου
- Ένα πιάτο που ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας αλλά και πουρέ κολοκύθας ή ένα άγριο ρύζι στον ατμό αν θέλουμε να το κάνουμε πιο χριστουγεννιάτικο. Δοκιμάστε το είναι ένα φανταστικό γλυκοπικάντικο φαγητό.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4μερίδες | 20λεπτά | 75λεπτά |
Υλικά
- 850γρμοσχάρι ελιά σε μπουκιές
- 20κρεμμυδάκια στιφάδου
- 20δαμάσκηνα
- 1κουταλάκιμπούκοβο καυτερό κατά προτίμηση
- 1κουταλιάμέλι
- 1κουταλιάπετιμέζι
- 1/2κουταλάκικανέλα
- 1πρέζαγαρύφαλο
- 5κουταλιές ελαιόλαδο
- 1σφηνάκικονιάκ
- 2ποτήριαζεστό νερό
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, στη συνέχεια βάζουμε το κρέας πάντα σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρει χρώμα, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά για να βγάλουν τα αρώματα τους και σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε το νερό και την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για τουλάχιστον μια ώρα(αν βιαζόμαστε μπορούμε να κλείσουμε σε χύτρα ταχύτητας για είκοσι λεπτά)
- Αφού περάσει η ώρα και το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά θα προσθέσουμε τα δαμάσκηνα και θα αφήσουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά και θα τελειώσουμε το φαγητό περιχύνοντας το μέλι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε