Μαρμελάδα αχλάδι

  • Μαρμελάδα αχλάδι
  • Μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα, αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και τζίντζερ. Αυτή η πιπεράτη μαρμελάδα τρώγεται με ψωμάκι στο πρωινό αλλά και συνοδεύει θαυμάσια ένα πιάτο με τυριά και αλλαντικά. Γίνεται πανεύκολα, φτιάξτε τη!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
450γρ 10λεπτά 12λεπτά

Υλικά

Μερίδες: γρ

Οδηγίες

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αχλάδια σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο.
  2. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζο, όπως είναι ζεστό και αναποδογυρίζουμε το βάζο με το καπάκι προς τα κάτω μέχρι να κρυώσει. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  3. Συμβουλή: Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε ζάχαρη με πηκτίνη, και έτσι η μαρμελάδα θα έχει σίγουρη επιτυχία. Ειδικά αυτή η μαρμελάδα χρειάζεται οπωσδήποτε πηκτίνη, διαφορετικά χρειάζεται πολύ ώρα βράσιμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>