- Μαρμελάδα αχλάδι
- Μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα, αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και τζίντζερ. Αυτή η πιπεράτη μαρμελάδα τρώγεται με ψωμάκι στο πρωινό αλλά και συνοδεύει θαυμάσια ένα πιάτο με τυριά και αλλαντικά. Γίνεται πανεύκολα, φτιάξτε τη!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
450γρ | 10λεπτά | 12λεπτά |
Υλικά
- 400γραχλάδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 300γρκρυσταλική, λευκή ζάχαρη κατά προτίμηση αυτή που περιέχει πηκτίνη
- 90γρκαστανή ζάχαρη
- 1σφηνάκιχυμό λεμονιού
- 1κουταλάκιτριμμένο τζίντζερ
- 1/2κουταλάκιξύσμα λεμονιού
- 1πρέζακανέλα
Μερίδες: γρ
Οδηγίες
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αχλάδια σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο.
- Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζο, όπως είναι ζεστό και αναποδογυρίζουμε το βάζο με το καπάκι προς τα κάτω μέχρι να κρυώσει. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Συμβουλή: Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε ζάχαρη με πηκτίνη, και έτσι η μαρμελάδα θα έχει σίγουρη επιτυχία. Ειδικά αυτή η μαρμελάδα χρειάζεται οπωσδήποτε πηκτίνη, διαφορετικά χρειάζεται πολύ ώρα βράσιμο.
Σχολιάστε