- Μαραθοκεφτέδες
- Βρήκα άγριο μάραθο στη λαϊκή και είπα καλοκαίρι μπήκε δεν φτιάχνουμε ένα κλασσικό μεζέ για ρακή, στην Κρήτη και όχι μόνο ο μάραθος χρησιμοποιείτε ευρέως στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Οι μαραθόπιτες είναι μαι από τις πιο κλασσικές του χρήσεις, φτιάξτε τον κεφτέδες και θα τους απολαύσετε πραγματικά με το απίθανο άρωμά τους!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
30κεφτέδες | 20λεπτά |
Υλικά
- 4μέτριες πατάτες στον ατμό
- 1μέτριαντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 35γρμάραθο ψιλοκομμένο
- 1μεσαίοαυγό
- 1/2κουταλάκικίμινο
- 4φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/3φλελαιόλαδο
- 1/2φλφέτα
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένα
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μερίδες: κεφτέδες
Οδηγίες
- Κάνουμε τις πατάτες στον ατμό. Όπως είναι ζεστές οι πατάτες προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον να ενωθούν οι γεύσεις.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τους αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Φτιάξτε και ένα δροσερό ντιπ ή μια πράσινη σαλάτα και καλή απόλαυση. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε