Μανιταρόπιτα με τυρι γκούντα, μπέικον και θυμάρι
Ευαγγελία
Υλικά
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη και τέλος σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, περίπου 5 λεπτάκια.
- Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά η γέμιση, διαφορετικά θα μας λιώσει η σφολιάτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, αντιστάσεις και αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 30χ35 εκ. στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, προσθέτουμε τη γέμιση και γυρίζουμε όσο φύλλο περισσεύει. Ψήνουμε για 30 λεπτά στην τελευταία θέση από κάτω. Σερβίρεται χλιαρή. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Συμβουλή της μαγείρισσας: το τυρί κρέμα ''ανεβάζει'' πολύ τη σφολιάτα, όταν την αλείφουμε με αυτό γίνεται πολύ τραγανή και δεν πανιάζει. Μπορείτε να το κάνετε σε όλε τις συνταγές με βάση τη σφολιάτα και θα δείτε τη διαφορά.
Σχολιάστε