Μίνι ψωμάκια με καπνιστό τυρί, σαλάμι και λιαστή ντομάτα

  • Μίνι ψωμάκια με καπνιστό τυρί, σαλάμι και λιαστή ντομάτα
  • Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ψωμάκια γεμιστά με σαλάμι, καπνιστό τυρί Βερμίου, λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο. Ιδανική λύση για μπουφέ, αλλά και κολατσιό μια που αυτά τα ψωμάκια είναι τόσο αφράτα και νόστιμα που τρώγονται και δυο-τρεις ημέρες μετά.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
12ψωμάκια 15λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: ψωμάκια

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και αντιστάσεις.
  2. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη κρέμα και διαλύουμε τη μαγιά, αφήνουμε για δέκα λεπτάκια να αφρίσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και εναλλάξ το αλεύρι με την κρέμα. Τώρα η ζύμη πρέπει να είναι σαν μείγμα του κέικ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το τυρί, το σαλάμι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 θήκες για μάφινς και με τη βοήθεια δύο κουταλιών μοιράζουμε το μείγμα μέσα στις θήκες. Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  4. Συμβουλή: όπως σας έχω πει και σε άλλες συνταγές με ζύμες, όπως στη πίτσα πρέπει να "τρομάξουμε" το ζυμάρι στη φωτιά για αυτό ξεκινάμε με υψηλή θερμοκρασία. Μπορούμε αντί για λιαστή ντομάτα να προσθέσουμε ελιές ή ότι άλλο θεωρούμε ότι ταιριάζει σε ένα τέτοιο ψωμάκι, φαντασία και όρεξη χρειάζεται!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>