Λαδένια, η νηστίσιμη πίτσα

  • Λαδένια, η νηστίσιμη πίτσα
  • Ο πρόγονος της Ιταλικής πίτσας είναι η Ελληνική "λαδένια", μια πίτα που φτιάχνουν στην Κίμωλο με πολύ απλά υλικά, ζυμάρι με ελαιόλαδο, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και ελιές. Αρωματισμένη μόνο με ρίγανη και χοντρό αλάτι. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
1λαμαρίνα 20λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Μερίδες: λαμαρίνα

Οδηγίες

  1. Για τη ζύμη: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε μια κούπα βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το νερό μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει και να είναι εύπλαστο. Αφήνουμε να ανέβει το ζυμάρι για μισή ώρα. Στη συνέχεια λαδώνουμε τα χέρια μας με λίγο από το ελαιόλαδο και ξαναζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για άλλα 20 λεπτά ( το λεγόμενο διπλοζύμωμα).
  2. Για τη γέμιση: Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο σε ε΄να τηγάνι και περνάμε τα λαχανικά πολύ λίγο ίσα να γυαλίσουν, κατεβάζουμε από την εστία, αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Συναρμολόγηση: Λαδώνουμε τη λαμαρίνα της κουζίνα και απλώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι. Βάζουμε από πάνω τα σοταρισμένα λαχανικά, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. την ψίχα ελιάς, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τη ρίγανη, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, στη τελευταία θέση από κάτω, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το ζυμάρι. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>