Κριθαρότο με χωριάτικο λουκάνικο και παρμεζάνα

  • Κριθαρότο με χωριάτικο λουκάνικο και παρμεζάνα
  • Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό αρκεί να χρησιμοποιήσουμε άριστης ποιότητας και φρέσκο λουκάνικο, μιας και είναι το υλικό που θα χαρακτηρίσει το πιάτο μας. Ακολουθούμε λίγο πολύ τη διαδικασία του ιταλικού ριζότου.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5μερίδες 10λεπτά 15λεπτά

Υλικά

  • 350γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
  • 500γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
  • 1μεγάλο κρεμμύδι σε καρέ
  • 5 κουταλιέςελαιόλαδο
  • 1ποτηράκικόκκινο κρασί
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου από κύβο αυτούς που βρίσκουμε στα ψυγεία
  • αλάτι αν χρειαστεί
Μερίδες: μερίδες

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και σε μια πλασωτέ (φαρδιά) κατσαρόλα θα ζεστάνουμε το λάδι και θα σοτάρουμε για 5 λεπτά το λουκάνικο μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς, με μια τρυπητή κουτάλα θα το αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο λάδι θα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και θα προσθέσουμε το κριθαράκι θα το σοτάρουμε 2-3 λεπτά να γυαλίσει( αυτός είναι ένας τρόπος για να παραμείνει το κριθαράκι σπυρωτό και να μην λασπώσει). Προσθέτουμε και την ντομάτα, αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και τμηματικά το ζωμό ανά 200 ml κάθε φορά και ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις απορροφηθεί πάλι προσθέτουμε ζωμό μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει αλλά όχι πολύ, να είναι al dente. Προσθέτουμε το σοταρισμένο λουκάνικο και τελειώνουμε με μια χούφτα παρμεζάνα και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>