Κουλουράκια κανέλας

  • Κουλουράκια κανέλας
  • ''Από αυτά τα κανελένια θέλω'', που λέει και ο γιος μου. Τραγανά, ''γεμάτα'' άρωμα κανέλας, εγγυημένα τα πιο νόστιμα κουλουράκια κανέλας με λάδι, κρασί και μπόλικη κανέλα. Βουτήξτε τα σε γάλα και καλή απόλαυση!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
50κουλουράκια 15λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες: κουλουράκια

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά και το baking powder.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό. Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα, προσοχή γιατί φουσκώνει και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το λάδι.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το αλεύρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Πλάθουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλλα, ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  5. Συμβουλή της μαγείρισσας: προσοχή να μην παραλείψουμε να αφήσουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί γιατί έτσι πλάθονται πιο εύκολα τα κουλουράκια και γίνονται και πιο αφράτα. Αυτό το κάνω σε όλων των ειδών τα κουλουράκια και πετυχαίνουν πάντα. Το κρασί να είναι καλής ποιότητας και αρωματικό, εγώ εδώ έβαλα ένα syrah, διαφορετικά δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>