Κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα κάσιους και αμύγδαλα

  • Κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα κάσιους και αμύγδαλα
  • Ένα πιάτο από την ινδική κουζίνα ,ήπια πικάντικο,που θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι απίστευτα νόστιμο ...με ρύζι basmati. Είναι ένα μέτριας δυσκολίας πιάτο που αξίζει να το φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας μια Κυριακή μεσημέρι!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
5 22λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Για τους κεφτέδες: Σ' ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, την πράσινη καυτερή πιπεριά, το κόλιαντρο,την κανέλα,το γαρίφαλο, το γκαράμ μασάλα και το ελαιόλαδο πλάθουμε με τα χέρια μας για αρκετή ώρα ή στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για πέντε λεπτά , με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πολύ αφράτα κεφτεδάκια και ξεκούραστα χέρια!
  2. Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις τρεις κουταλιές λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο καραμελώνουμε με τη ζάχαρη για δυο λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς ,αυτός είναι ο τρόπος να μας δώσουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.Και τώρα βάζουμε την ντομάτα αλατίζουμε,και βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Είναι η ώρα να πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας τα ψήνουμε στο φούρνο πάνω σε μια λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Τέλος θα προσθέσουμετα ψημένα κεφτεδάκια θα τα αφήσουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά, κατεβάζουμε από το μάτι προσθέτουμε το γιαούρτι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
  4. Μπορούμε βέβαια να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια,όμως πιο υγιεινή επιλογή είναι το ψήσιμο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>