Κέικ με φρέσκα βερίκοκα

  • Κέικ με φρέσκα βερίκοκα
  • Ένα πολύ ζουμερό κέικ με έντονα τα αρώματα του φρέσκου βερίκοκου αλλά και με την ξινούτσικη γεύση τους να κάνει αυτό το κέικ πολύ ιδιαίτερο. Αν δεν έχετε φρέσκα βερίκοκα μπορεί να γίνει και με κονσέρβα.
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
15λεπτά 45λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετά λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα και εναλλάξ το αλεύρι με το ξινόγαλο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνουμε τα 4 βερίκοκα, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε και στο μείγμα του κέικ. Βάζουμε το κέικ σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα βερίκοκα που τα έχουμε κόψει σε φέτες. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>