Κέικ με μεθυσμένα μήλα

  • Κέικ με μεθυσμένα μήλα
  • Ένα απίθανο κέικ, πολύ ζουμερό και με πολλά αρώματα, η βάση του είναι ένα απλό κέικ βανίλιας αλλά τη διαφορά την κάνουν τα μήλα που τα καραμελώνω με κρασί και καστανή ζάχαρη και τα αρωματίζω με κανέλα. Φτιάξτε το είναι πραγματικά φανταστικό και κρατάει φρέσκο πολλές μέρες.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10φέτες 15λεπτά 35λεπτά

Υλικά

Μερίδες: φέτες

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι θα βάλουμε το κρασί με την καστανή ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας να βράσουν και αφού έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει τα μήλα σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, θα τα προσθέσουμε στο τηγάνι να βράσουν μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  2. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό θα χτυπήσουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη αρκετά λεπτά να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα, τα αρωματικά, το ξινόγαλο και σταδιακά το αλεύρι για να γίνει μια πολύ λεία ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 15χ35 και την αλευρώνουμε, βάζουμε το μείγμα του κέικ και παίρνουμε τα μήλα από το τηγάνι, το σιρόπι το αφήνουμε για το τέλος και τα στρώνουμε πάνω από τη ζύμη. Ψήνουμε το κέικ για 35 λεπτά περίπου, κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας για να δούμε αν ψήθηκε. Βγάζουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα με τα μήλα προς τα πάνω. Τέλος, περιχύνουμε με το σιρόπι του κρασιού.
  3. Χρησιμοποιώ ξινόγαλο αντί για γάλα γιατί έτσι βγαίνει πιο ζουμερό και πιο γευστικό, επίσης αντί για ξινόμηλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μήλα, γίνονται πιο μαλακά ή κυδώνια με την ίδια διαδικασία, γίνεται επίσης πολύ τέλειο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>