Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητά λαχανικά
Ευαγγελία
Υλικά
Οδηγίες
- Για το πλιγούρι: βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το πλιγούρι, κλείνουμε την εστία και στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.
- Για τα ψητά λαχανικά: τεμαχίζουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, κατά προτίμηση ροζ αλάτι Ιμαλαίων, και τα αφήνουμε να μαραθούν για περίπου μια ώρα, σουρώνουμε τα νερά που έχουν βγάλει, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τους βάζουμε το λάδι και το πιπέρι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200-220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν τα περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικου, την κρέμα τη βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ σε μπουκαλάκια στα ράφια με τα ξίδια.
- Συναρμολόγηση: χρησιμοποιούμε το πλιγούρι για βάση και από πάνω θα βάλουμε τα λαχανικά και αν το επιθυμούμε ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη κρέμα ακόμα, η σαλάτα σερβίρεται χλιαρή αλλά και κρύα είναι πολύ νόστιμη. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε