Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητά λαχανικά

  • Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητά λαχανικά
  • Μια ζεστή σαλάτα που μπορεί να είναι γεύμα από μόνη της ή να αποτελέσει ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρέατα. Το πλιγούρι δηλαδή το σπασμένο σιτάρι είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε όλες τις κουζίνες των μεσογειακών χωρών, άρα αυτή η σαλάτα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη μεσογειακή σαλάτα, που μαζί με τα λαχανικά μας κάνουν ένα θαύμα γεύσεων!
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
20λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Για το πλιγούρι: βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το πλιγούρι, κλείνουμε την εστία και στύβουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.
  2. Για τα ψητά λαχανικά: τεμαχίζουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, κατά προτίμηση ροζ αλάτι Ιμαλαίων, και τα αφήνουμε να μαραθούν για περίπου μια ώρα, σουρώνουμε τα νερά που έχουν βγάλει, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τους βάζουμε το λάδι και το πιπέρι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200-220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν τα περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικου, την κρέμα τη βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ σε μπουκαλάκια στα ράφια με τα ξίδια.
  3. Συναρμολόγηση: χρησιμοποιούμε το πλιγούρι για βάση και από πάνω θα βάλουμε τα λαχανικά και αν το επιθυμούμε ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη κρέμα ακόμα, η σαλάτα σερβίρεται χλιαρή αλλά και κρύα είναι πολύ νόστιμη. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>