- Δροσερό γλυκάκι με ζελέ κεράσι και κρέμα γιαουρτιού
- Ένα δροσερό γλυκάκι που φτιάχνετε στη στιγμή με έτοιμο ζελέ φρούτων, φρέσκα φρούτα και μια δροσερή μους γιαουρτιού με τα αρώματα του λεμονιού. Ελαφρύ γλυκό που καταναλώνουμε χωρίς ενοχές και μπορούμε να το φτιάξουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε μια ταρτέρια.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
8μερίδες | 20λεπτά | 0λεπτά |
Υλικά
- 1κουτίζελέ κεράσι
- 1μεγάλοροδάκινο ώριμο και ψιλοκομμμένο
- 500γργιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 250γρκρέμα γάλακτος 20%
- χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1ασπράδι αυγού
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, το μοιράζουμε στα μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτάκια του ροδάκινου ισόποσα. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα, το ασπράδι, το ξύσμα κια το χυμό λεμονιού, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από το παγωμένο ζελέ και σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Συμβουλή της μαγείρισσας: για να δώσετε μεγαλύτερη ένταση στη γεύση του ζελέ μπορείτε να προσθέσετε ένα ποτήρι κρύο χυμό ροδάκινου, παραλείποντας την αντίστοιχη ποσότητα νερού.
Σχολιάστε