Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και onstevia
Ευαγγελία
Υλικά
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και αντιστάσεις.
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη στέβια ή τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξινόγαλο, το χυμό από το πορτοκάλι και χαμηλώνουμε πολύ τη ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τις σταγόνες σοκολάτας, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα φουντούκια και προσθέτουμε πέντε κουταλιές από το μείγμα του κέικ. Η γέμιση θα γίνει σαν τρίμματα από μπισκότο.
- Αλευροβουτυρώνουμε μια λυόμενη φόρμα 28 εκ. Στρώνουμε το μισό μείγμα, στη μέση σκορπίζουμε τη γέμιση και τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας.
- Διακόσμηση: Αν θέλουμε απλώς αχνίζουμε την πίτα μας όταν κρυώσει, διαφορετικά φτιάχνουμε μια γκανάζ σοκολάτας, εγώ έφτιαξα γκανάζ με λευκή σοκολάτα και έγραψα το 2015 με λιωμένη κουβερτούρα.
- Για τη γκανάζ: 200 γρ. λευκή σοκολάτα τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί με 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε