- Ανάποδη μηλόπιτα
- Η πιο εύκολη μηλόπιτα όταν πρέπει να φτιάξουμε ένα γρήγορο γλυκάκι,μια πραγματικά πρωτότυπη εκδοχή μηλόπιτας με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
8 | 12λεπτά | 20λεπτά |
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας έτοιμο
- 4μετρίου μεγέθουςμήλα κατά προτίμηση gala
- 1κσ.σταφίδες κορίνθου
- 4κσ.καστανή ζάχαρη κρυσταλική
- 2κσ.μέλι θυμαρίσιο
- 1κγ.κανέλα
- 1/2λεμόνι
Μερίδες:
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε μια ταρτιέρα 28-30 εκ.στρώνουμε τα μήλα αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε με το μαντολίνο( μαντολίνο είναι το εργαλείο που αφαιρεί τον καρπό και τεμαχίζει το μήλο σε ίσα μέρη ) και τα περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού,πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη , την κανέλα και προσθέτουμε τις σταφίδες με το μέλι.
- Τέλος σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε ακριβώς στη διάσταση του τσψιού. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ζύμη μας.
- Μόλις βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο τη γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό φύλλο από κάτω και ζουμερά καραμελωμένα μήλα από πάνω, μπορούμε να συνοδεύσουμε με χτυπημένη sour cream εξισορροπεί τέλεια τη γλυκιά γεύση της μηλόπιτας ή απλώς πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμα.
Σχολιάστε