Ανάποδη μηλόπιτα

  • Ανάποδη μηλόπιτα
  • Η πιο εύκολη μηλόπιτα όταν πρέπει να φτιάξουμε ένα γρήγορο γλυκάκι,μια πραγματικά πρωτότυπη εκδοχή μηλόπιτας με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
8 12λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Σε μια ταρτιέρα 28-30 εκ.στρώνουμε τα μήλα αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε με το μαντολίνο( μαντολίνο είναι το εργαλείο που αφαιρεί τον καρπό και τεμαχίζει το μήλο σε ίσα μέρη ) και τα περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού,πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη , την κανέλα και προσθέτουμε τις σταφίδες με το μέλι.
  3. Τέλος σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε ακριβώς στη διάσταση του τσψιού. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ζύμη μας.
  4. Μόλις βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο τη γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό φύλλο από κάτω και ζουμερά καραμελωμένα μήλα από πάνω, μπορούμε να συνοδεύσουμε με χτυπημένη sour cream εξισορροπεί τέλεια τη γλυκιά γεύση της μηλόπιτας ή απλώς πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>