- Αλμυρά muffins με σπανάκι, αυγά και φέτα
- Μια ομελέτα πιο ευπαρουσίαστη, αυτό είναι ουσιαστικά αυτά τα αλμυρά κεκάκια. Φτιάχνονται στη στιγμή και είναι πολύ ζουμερά και πιο χορταστικά από μια απλή ομελέτα. Ένα τέλειο πιάτο για μπουφέ ή ακόμα με μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ελαφρύ γεύμα.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
12muffins | 20λεπτά | 20λεπτά |
Υλικά
- 8μεσαίααυγά
- 3/4κούπαςφέτα
- 2κούπεςσπανάκι ψιλοκομμένο
- 4κουταλιέςελαιόλαδο
- 2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2κουταλιέςάνιθο
- 2κουταλιέςμυρώνια
- 4κουταλιέςαλεύρι
- 1κουταλάκιbaking powder
- αλάτι εφόσον η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή
- πιπέρι - μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένα
Μερίδες: muffins
Οδηγίες
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, σκεπάζουμε και περιμένουμε να πέσει ο όγκος από το σπανάκι. Κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και μοιράζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για muffins. Γίνονται 12 περίπου, ανάλογα και το μέγεθος της θήκης. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία.
- Αν δεν τρώτε τη φέτα μπορούν να γίνουν και με άλλα τυριά όπως παρμεζάνα ή γραβιέρα, όπως μπορείτε να βάλετε και σέσκουλα αντί για σπανάκι ή και συνδυασμό των δύο.
Σχολιάστε