Αλμυρά μπισκότα με τυρί ροκφόρ

  • Αλμυρά μπισκότα με τυρί ροκφόρ
  • Το ροκφόρ είναι ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά τυριά, προερχόμενο από το γαλλικό νότο. Παράγεται από γάλα προβάτου, και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές στο ομώνυμο χωριό roquefort. Για όσους αγαπούν αυτό το τυρί θα λατρέψουν και αυτά τα μπισκότα, για όσους πάλι δεν τους αρέσει το ροκφορ μπορούν να το αντικαταστήσουν με παρμεζάνα γίνονται και πάλι πολύ νόστιμα.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
15μπισκότα 10λεπτά 20λεπτά

Υλικά

Μερίδες: μπισκότα

Οδηγίες

  1. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να θριματιστεί. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά. Τέλος με το χέρι θα σπάσουμε το τυρί και θα το προσθέσουμε στη ζύμη μαζί με τα 40 γραμμάρια από τα καρύδια, τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσουμε για διακόσμηση, και ενωποιούμε ελαφρά γιατί θέλουμε να είναι ορατό το τυρί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ 6 εκ., κάνουμε με το δάχτυλο μια λακουβίτσα και βάζουμε μέσα ένα λίγο καρύδι και αλάτι και τρίβουμε πιπέρι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. Έτοιμα τα μπισκότα μας.
  3. Αν θα βάλουμε παρμεζάνα θα πρέπει να την έχουμε τρίψει στον χοντρό τρίφτη και από πάνω θα βάλουμε φλούδες παρμεζάνας. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>