Ντοματοκεφτέδες Ντοματοκεφτέδες ένα πολύ καλοκαιρινό ορεκτικό, με όλα τα αρώματα της ελληνικής φύσης, φρέσκια ρίγανη, δυόσμο και θυμάρι σε συνδυασμό με φέτα και γραβιέρα. Το τέλειο συνοδευτικό για τη μπυρίτσα, βεραντάδα και καλή παρέα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας 24κεφτέδες 10λεπτά Υλικά 5μεσαίεςντομάτες1μεγάλοξερό κρεμμύδι τριμμένο2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο1κ.σ.φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη1/2κ.σ.θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.τριμμένη γραβιέρα πικάντικηφρεσκοτριμμένο… More »

Ταλιατέλες με χοιρινά πανσετάκια Μια πολύ ελαφριά, γρήγορη και ζουμερή μακαρονάδα. Η πανσέτα είναι γευστικό κομμάτι από το χοιρινό, αγοράστε πανσέτα που να μην έχει τόσο λίπος για να σας βγει πιο ελαφριά η σάλτσα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 25λεπτά Υλικά 1πακέτοταλιατέλες600γρπανσέτα σε μπουκιές χωρίς κόκκαλα6φρέσκα κρεμμυδάκια1/2κρεμμύδι ξερό1κύβοαπό ζωμό κοτόπουλου τον φρέσκο,… More »

Μαραθοκεφτέδες Βρήκα άγριο μάραθο στη λαϊκή και είπα καλοκαίρι μπήκε δεν φτιάχνουμε ένα κλασσικό μεζέ για ρακή, στην Κρήτη και όχι μόνο ο μάραθος χρησιμοποιείτε ευρέως στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Οι μαραθόπιτες είναι μαι από τις πιο κλασσικές του χρήσεις, φτιάξτε τον κεφτέδες και θα τους απολαύσετε πραγματικά με το απίθανο άρωμά τους!… More »

Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και φουντούκια Στήθος κοτόπουλου με γέμιση από σοταρισμένο σπανάκι, φέτα, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και καβουρδισμένα φουντούκια….ένα απίθανα ζουμερό φιλέτο με μοναδικά αρώματα και γεύσεις και πάρα πολύ υγιεινό και ελαφρύ πιάτο! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 30λεπτά 25λεπτά Υλικά 4φιλέτακοτόπουλου350γρσπανάκι ψιλοκομμένο4φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα8κομμάτιαλιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη1/4φλφουντούκια καβουρδισμένα και… More »

Ελληνική τορτίγια με τριμμένο κολοκύθι και πατάτα στον ατμό Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο, στα ελληνικά η ομελέτα ονομαζόταν σφουγγάτο, καγιανάς ή καϊγανάς, στα ποντιακά φούστορο ή φούστρο, ενώ υπάρχει και ο λόγιος ορισμός ωοτηγανίτης. Στην Ισπανία ονομάζεται τορτίγια που είναι παρόμοια με τη φριτάτα και περιέχει πατάτες. Δοκιμάστε αυτή την ελληνο-ισπανική εκδοχή ομελέτας που… More »

Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα Αυτά τα χορτοπιτάκια ψήνονται στο τηγάνι, με ένα αέρινο και πολύ λεπτό φύλλο, με μια γέμιση γεμάτη αρώματα της ελληνικής φύσης. Μπορούμε τώρα που βρίσκουμε όλα αυτά τα χόρτα να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να τα καταψύξουμε για να τα έχουμε όλο το χρόνο, είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τη ρακή… More »

Αλμυρά muffins με σπανάκι, αυγά και φέτα Μια ομελέτα πιο ευπαρουσίαστη, αυτό είναι ουσιαστικά αυτά τα αλμυρά κεκάκια. Φτιάχνονται στη στιγμή και είναι πολύ ζουμερά και πιο χορταστικά από μια απλή ομελέτα. Ένα τέλειο πιάτο για μπουφέ ή ακόμα με μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ελαφρύ γεύμα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 12muffins 20λεπτά 20λεπτά… More »

Στριφτά ελιόψωμα από την Κύπρο Αυτά τα ψωμάκια μοιάζουν περισσότερο με πίτες είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Κύπρου, αυτό το ζυμάρι με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο είναι απίθανο, τραγανό με πολύ μεστή γεύση. Η γέμιση με ελιές, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο δυόσμο είναι πολύ αρωματική! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6πίτες 15λεπτά 30λεπτά… More »

Μπιφτέκια με τόνο και μπακαλιάρο στο φούρνο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού όπως γλώσσας ή πέρκας ή ακόμα και σολομού, εγώ χρησιμοποίησα φιλέτο μπακαλιάρου έτοιμο ξαρμυρισμένο και μαζί με τον τόνο έδωσαν καταπληκτικό αποτέλεσμα. Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να φάμε ψάρι,δοκιμάστε τον! Συνδυάστε τα με την πατατοσαλάτα που δίνω σε άλλη συνταγή. Μερίδες Χρόνος… More »

Μια σαλάτα με γιαούρτι, μαγιονέζα, καρότο, ντομάτα, φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά που από μόνη της μπορεί να είναι ένα ελαφρύ γεύμα αλλά συνοδεύει πολύ ευχάριστα ψητά κρέατα και ψάρια.