Ντοματοκεφτέδες Ντοματοκεφτέδες ένα πολύ καλοκαιρινό ορεκτικό, με όλα τα αρώματα της ελληνικής φύσης, φρέσκια ρίγανη, δυόσμο και θυμάρι σε συνδυασμό με φέτα και γραβιέρα. Το τέλειο συνοδευτικό για τη μπυρίτσα, βεραντάδα και καλή παρέα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας 24κεφτέδες 10λεπτά Υλικά 5μεσαίεςντομάτες1μεγάλοξερό κρεμμύδι τριμμένο2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο1κ.σ.φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη1/2κ.σ.θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.τριμμένη γραβιέρα πικάντικηφρεσκοτριμμένο… More »

Μακαρονοσαλάτα του καλοκαιριού Τώρα που τα καλοκαιρινά λαχανικά είναι στα καλύτερά τους φτιάξτε αυτή την φανταστική σαλάτα που είναι πολύ δροσερή αλλά και πικάντικη συγχρόνως. Προτιμήστε μίνι ζυμαρικά όπως πένες ή φαρφάλες και οπωσδήποτε να τα κρατήσετε al-dente για τέλειο αποτέλεσμα! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10λεπτά 10λεπτά Υλικά 1/2πακέτο μίνι πένες barilla150γρφασολάκια φρέσκα1μεσαίοκρεμμύδι ξερό σε… More »

Μαραθοκεφτέδες Βρήκα άγριο μάραθο στη λαϊκή και είπα καλοκαίρι μπήκε δεν φτιάχνουμε ένα κλασσικό μεζέ για ρακή, στην Κρήτη και όχι μόνο ο μάραθος χρησιμοποιείτε ευρέως στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Οι μαραθόπιτες είναι μαι από τις πιο κλασσικές του χρήσεις, φτιάξτε τον κεφτέδες και θα τους απολαύσετε πραγματικά με το απίθανο άρωμά τους!… More »

Τάρτα με σπαράγγια, πάστα ελιάς, μανούρι και φέτα Τα σπαράγγια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά της άνοιξης. Στο σπαράγγι έχουν αποδοθεί πολλές ιδιότητες όπως διουρητικό, αντικαρκινικό, ενισχυτικό της μνήμης και άλλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε να τα κάνουμε βραστά ή στον ατμό, στη σχάρα ή στο… More »

Αλμυρά muffins με σπανάκι, αυγά και φέτα Μια ομελέτα πιο ευπαρουσίαστη, αυτό είναι ουσιαστικά αυτά τα αλμυρά κεκάκια. Φτιάχνονται στη στιγμή και είναι πολύ ζουμερά και πιο χορταστικά από μια απλή ομελέτα. Ένα τέλειο πιάτο για μπουφέ ή ακόμα με μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ελαφρύ γεύμα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 12muffins 20λεπτά 20λεπτά… More »

Αλμυρό κέικ με φέτα και λιαστή ντομάτα Ένα πολύ αφράτο κέικ που μοιάζει αρκετά με τυρόψωμο. Πολύ γευστικό και μπορεί να φτιαχτεί με πολλές παραλλαγές στα υλικά, όπως αντί για λιαστή ντομάτα να βάλουμε ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη ή διάφορα αλλαντικά. Ιδανικό πιάτο για κρύο μπουφέ ή σνακ για κάθε ώρα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος… More »

Φλογέρες με ντομάτα, μανιτάρια, μπέικον και φέτα Ένα απίθανο σνακ, ορεκτικό, πιάτο για μπουφέ, μπορούμε να τις φτιάξουμε με γουόν – τον φυλλαράκια που βρίσκουμε σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα ή με φύλλο κρούστας και γίνονται στο τηγάνι ή και στο φούρνο. Ένα πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά και εξαφανίζουν οι μεγάλοι. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας… More »

Γίγαντες φούρνου με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές Αυτούς τους γίγαντες πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται ακόμα και κρύο, πολύ ζουμερό με απίστευτα αρώματα και με τη θρυμματισμένη φέτα μέσα είναι σκέτη απόλαυση. Πάρτε φρέσκο ψωμάκι και φτιάξτε και μια λαχανοσαλάτα και καλή όρεξη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά… More »

Τυροκαυτερή με ψητή πιπεριά Φλωρίνης Αυτή η τυροκαυτερή έχει ένα υπέροχο σομόν χρώμα και μπορεί να γίνει όσο καυτερή επιθυμούμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα ψητά αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ για κριτσίνια ή βάση για μπρουσκέτα ή όπως μπορεί κανείς να φανταστεί. Χρόνος Προετοιμασίας 15λεπτά Υλικά 400γρφέτα100γρανθότυρο Κρήτης50γρκρέμα γάλακτος 17%2πιπεριές Φλωρίνης ψητές σπιτικές… More »

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με κριθαράκι και φέτα Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο πιάτο που συνδυάζει στοιχεία από την ελληνική και αραβική κουζίνα,σε μια πολύ ελαφριά εκδοχή δίνοντάς μας όμως ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.Πολύ «καρδαμωτικό»λόγω του βασικού μπαχαρικού που του δίνει και τη χαρακτηριστική γεύση. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 28λεπτά Υλικά 800γρ.φιλέτο μπούτι… More »