Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και φουντούκια Στήθος κοτόπουλου με γέμιση από σοταρισμένο σπανάκι, φέτα, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και καβουρδισμένα φουντούκια….ένα απίθανα ζουμερό φιλέτο με μοναδικά αρώματα και γεύσεις και πάρα πολύ υγιεινό και ελαφρύ πιάτο! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 30λεπτά 25λεπτά Υλικά 4φιλέτακοτόπουλου350γρσπανάκι ψιλοκομμένο4φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα8κομμάτιαλιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη1/4φλφουντούκια καβουρδισμένα και… More »

Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα Αυτά τα χορτοπιτάκια ψήνονται στο τηγάνι, με ένα αέρινο και πολύ λεπτό φύλλο, με μια γέμιση γεμάτη αρώματα της ελληνικής φύσης. Μπορούμε τώρα που βρίσκουμε όλα αυτά τα χόρτα να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να τα καταψύξουμε για να τα έχουμε όλο το χρόνο, είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τη ρακή… More »

Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά Μέσα σε λίγα λεπτάκια φτιάχνετε ένα από τα πιο καταπληκτικά ορεκτικά. Οι λάτρεις των μανιταριών θα ενθουσιαστούν, είναι ελαφρύ, δεν έχει αυγά και κρέμες μόνο τα χορταρικά και τα τυράκια όπως τη φέτα, τη μυζήθρα και τη γραβιέρα. Μπορείτε να χρησημοποιήσετε μανιτάρια porto bello ή ασπρομανίταρα μεγάλα…. More »

Αλμυρά muffins με σπανάκι, αυγά και φέτα Μια ομελέτα πιο ευπαρουσίαστη, αυτό είναι ουσιαστικά αυτά τα αλμυρά κεκάκια. Φτιάχνονται στη στιγμή και είναι πολύ ζουμερά και πιο χορταστικά από μια απλή ομελέτα. Ένα τέλειο πιάτο για μπουφέ ή ακόμα με μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ελαφρύ γεύμα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 12muffins 20λεπτά 20λεπτά… More »

Ρεβίθια με σπανάκι, πράσο, καρότο και λιναρόσπορο Αυτά τα ρεβίθια είναι πραγματικά πεντανόστιμα και με την προσθήκη του λιναρόσπορου γίνονται σούπερ πιάτο, γιατί αυτός ο σπόρος είναι πλούσιος σε ω3, από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και έχει πολύ σημαντική αντικαρκινική δράση αφού μπλοκάρει τη λειτουργία ενζύμων που εμπλέκονται… More »

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι, σταμναγκάθι και σάλτσα λεμονιού με μέλι Η πικρή γεύση είναι μια γεύση που δεν συνηθίζουμε στη σύγχρονη κουζίνα, όμως τα τελευταία χρόνια μπαίνει δυναμικά και έχει πολύ μεγάλη σημασία για την υγεία μας. Το σταμναγκάθι είναι ένα είδος πικρού ραδικιού και χαρακτηριστικό υλικό κρητικής γαστρονομίας και ειδικά της χανιώτικης. Δοκιμάστε το… More »