Τζατζίκι με ασπρισμένα αμύγδαλα και ρόκα Ένα απίθανο ντιπ γιαουρτιού που έχει κοινά υλικά με το τζατζίκι όπως το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και το γιαούρτι αλλά με την προσθήκη ρόκας και καβουρδισμένων και ασπρισμένων αμυγδάλων γίνεται ένα απίθανο συνοδευτικό για ψητά, για κεφτεδάκια και ειδικά για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου που σας δίνω σε… More »

Φλογέρες με ντομάτα, μανιτάρια, μπέικον και φέτα Ένα απίθανο σνακ, ορεκτικό, πιάτο για μπουφέ, μπορούμε να τις φτιάξουμε με γουόν – τον φυλλαράκια που βρίσκουμε σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα ή με φύλλο κρούστας και γίνονται στο τηγάνι ή και στο φούρνο. Ένα πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά και εξαφανίζουν οι μεγάλοι. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας… More »

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με πιπεριές, σταφίδες και κρέμα γάλακτος Ένα πανεύκολο φαγητό που φτιάχνεται σε πού λίγο χρόνο και είναι πολύ νόστιμο μέσα στην απλότητα του και συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι basmati αλλά είναι και μια ωραία σάλτσα για μακαρόνια. Τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή την κάνουν τα μπαχαρικά όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές… More »

Ένα απλό ελληνικό φαγητό που μπορεί να γίνει και με τηγανιτές πιπεριές για πιο μεγάλη ευκολία όμως πιο βαρύ στο αποτέλεσμα.Αν θέλουμε να το κάνουμε με ψητές πιπεριές σε άλλη συνταγή δίνω τις οδηγίες πως να τις φτιάξουμε όταν είναι η εποχή τους και να τις έχουμε σε γυάλινα βάζα όλο το χρόνο!

Ντιπ γιαουρτιού Ταιριάζει τέλεια με μπιφτέκια κοτόπουλου αλλά και με όλα τα ψητά κοτόπουλα. Χρόνος Προετοιμασίας 10λεπτά Υλικά 300γρ.γιαούρτι 2% κατά προτίμηση στραγγιστό.1κ.σδυόσμο ψιλοκομμένο2κ.σ.ελαιόλαδο1σκελίδασκόρδο στην πρέσα1κ.σπετιμέζι ή μέλι1/2κγ.χυμό λεμονιούαλάτι- πιπέρι Οδηγίες Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και παίρνουμε μια λεπτόρευστη κρέμα που μπορούμε να βάλουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε… More »

Τάρτα μπρόκολου με ανθότυρο Κρήτης και μπέικον Μια πολύ γευστική και ελαφριά τάρτα, τώρα που είναι η εποχή του μπρόκολου είναι ένας καλός τρόπος να φάνε μπρόκολο ακόμα και τα παιδιά, με πολύ ελαφριά ζύμη με λάδι και γιαούρτι. Το μπρόκολο ταιριάζει ιδανικά με την πικάντικη γεύση του ανθότυρου Κρήτης. Δοκιμάστε τη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας… More »

Κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα κάσιους και αμύγδαλα Ένα πιάτο από την ινδική κουζίνα ,ήπια πικάντικο,που θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι απίστευτα νόστιμο …με ρύζι basmati. Είναι ένα μέτριας δυσκολίας πιάτο που αξίζει να το φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας μια Κυριακή μεσημέρι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5 22λεπτά 20λεπτά Υλικά 500γρ.κιμά άπαχο… More »

Φιογκάκια με καραμελωμένα ντοματίνια, ξινομυζήθρα και βασιλικό Μια από τις πιο γρήγορες αλλά και τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που μπορεί να φτιάξει κανείς και αυτή η γλυκιά γεύση από τα καραμελωμένα ντοματίνια ισορροπεί τέλεια με την ξινή γεύση της μυζήθρας. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4 10λεπτά 10λεπτά Υλικά 1πακέτο φιογκάκια300γρ.ντοματίνια200γρ.ξινομυζήθρα ή μείγμα μαλακιάς φέτας(Καλαβρύτων… More »

Τάρτα με ποικιλία μανιταριών φέτα και λούντζα Η λούντζα είναι ένα κυκλαδίτικο αλλαντικό που βρίσκουμε σε ενημερωμένα παντοπωλεία ,μοιάζει με το προσούτο ,οπότε αν δεν βρίσκουμε λούντζα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με προσούτο. Μια πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερα εύγευστη ταρτούλα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 8μερίδες 20λεπτά 25λεπτά Υλικά 200γρ.γιαούρτι 2%120γρ.ηλιέλαιο 1/2κγαλάτι- πιπέρι300γρ.αλεύρι για όλες… More »