Μαγειρίτσα Η παραδοσιακή μαγειρίτσα με πολλά χορταρικά και μανιτάρια πλευρώτους. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Το Πάσχα των Εβραίων είναι εθνική γιορτή. Πάσχα στα εβραϊκά σημαίνει έξοδος ή διάβαση. Οι Χριστιανοί… More »

Τα δικά μου γεμιστά Το απόλυτο φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Εδώ σας δίνω μια συνταγή όπου τα γεμιστά γίνονται πολύ ζουμερά, με πολλά αρώματα από τα φρέσκα μυρωδικά. Δοκιμάστε να γεμίσετε πιπεριές Φλωρίνης και θα με θυμηθείτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6μερίδες 60λεπτά 75λεπτά Υλικά 6μεσαίεςντομάτες6μικρές πιπεριές6μεσαίεςπιπεριές Φλωρίνης2μεσαίακαρότα τριμμένα2μεγάλακρεμμύδια ψιλοκομμένα9φλυτζανάκιαρύζι καρολίνα του ελληνικού καφέ1ματσάκιμαϊντανό10φυλλαράκιαδυόσμο… More »

Ντολμαδάκια γιαλαντζί Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στο ντολμά βρίσκεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, όπου η θεά Ήρα απεικονίζεται να τρώει κρυφά ντολμαδάκια από μια κατσαρόλα και με ένοχο βλέμμα να κοιτάζει πίσω της μη τη δει κανείς. Φτιάξτε αυτή την εκδοχή από την Κρητική κουζίνα, μια από τις πολλές παραλλαγές αυτής της πολυαγαπημένης συνταγής…. More »

Ζουμερό λαχανόριζο με πράσο και καρότο Ένα πολύ κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα, με πολύ γλύκα λόγω του πράσου και του καρότου αλλά και μια ήπια οξύτητα λόγω της ντομάτας. Σερβίρετε το με μια πικάντικη φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και καλή απόλαυση! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 25λεπτά Υλικά 1/2φλιτζάνιελαιόλαδο1/2μέτριολάχανο χοντροκομμένο2μέτριαπράσα το… More »