Γάστριν Το γάστριν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο μπακλαβάς το Μινωιτών, αλλά με χειροποίητο φύλλο πλασμένο με ελαιόλαδο και ρακή και μείγμα ξηρών καρπών με μπαχαρικά. Απίθανο γλυκό με μέλι, πετιμέζι και λίγη ζάχαρη, σίγουρα με τόσους καρπούς αποτελούσε την υπετροφή στη Μινωική Κρήτη. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 18κομματάκια 30λεπτά 45λεπτά Υλικά 700γραλεύρι… More »

Φανουρόπιτα Τα υλικά τις φανουρόπιτας πρέπει κατά την παράδοση να είναι μονός αριθμός, κατά περιοχή εφτά, εννιά ή έντεκα υλικά. Γίνεται από αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, σταφίδες, καρύδια χοντροκομμένα, χυμό πορτοκαλιού, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και γαρίφαλο. Πρόκειται για μια μίξη, λαϊκής παράδοσης, πίστης και τοπικών εθίμων που ξεκίνησε στη Ρόδο και επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη… More »

Κρητικά μυζηθροπιτάκια Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα αμέσως μετά τα καλιτσούνια. Συνήθως τα φτιάχνουμε στις απόκριες αλλά και όποτε βρίσκουμε καλή μυζήθρα είναι πολύ καλή ευκαιρία για αυτό το απολαυστικό γλυκάκι που είναι μια τέλεια επιλογή για κυριακάτικο πρωινό. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 25πιτάκια 30λεπτά 0λεπτά Υλικά 1/2… More »