Σταφιδωτά μπισκότα ή πατούδια Ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκίσματα της Κρητικής κουζίνας και πιο συγκεκριμένα στη Σητεία φτιάχνουν αυτά τα απίθανα γεμιστά μπισκοτάκια. Εδώ σας δίνω τη δική μου εκδοχή ελαφρώς «πειραγμένη» με λιγότερη ζάχαρη και προσθήκη κράνμπερι στη γέμιση. Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 20λεπτά 20λεπτά Υλικά 1 1/2φλιτζάνιελαιόλαδο1/2φλιτζάνι ζάχαρη1/4φλιτζανιούχυμό πορτοκαλιού1/4φλιτζανιούρακή4γρσόδα10γρbaking powder450γραλεύρι για όλες… More »

Χορτοπιτάκια με τσιγαριαστά χόρτα Αυτά τα χορτοπιτάκια ψήνονται στο τηγάνι, με ένα αέρινο και πολύ λεπτό φύλλο, με μια γέμιση γεμάτη αρώματα της ελληνικής φύσης. Μπορούμε τώρα που βρίσκουμε όλα αυτά τα χόρτα να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα και να τα καταψύξουμε για να τα έχουμε όλο το χρόνο, είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για τη ρακή… More »