Ξεσκέπαστη πίτα με ντοματίνια, πράσο και γραβιέρα Κρήτης Μια απίθανη και πανεύκολη ανοιχτή πίτα με ζύμη κουρού και γλυκά ντοματίνια σοταρισμένο πράσο και κυβάκια πικάντικης γραβιέρας. Μια πίτα που θα σας ενθουσιάσει με τα αρώματά της και τη γεμάτη γεύση της και θα τη φτιάξετε πανεύκολα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 8κομμάτια 30λεπτά 35λεπτά Υλικά… More »

Κεφτέδες με πράσο και πατάτα στη γάστρα Ένα παραδοσιακό μετσοβίτικο πιάτο, το απόλυτο φαγητό του χειμώνα, με απίθανα αρώματα και μια μοναδική γλύκα λόγω του πράσου. Εδώ σας δίνω μια δική μου παραλλαγή με πατάτες και καρότα που η παραδοσιακή συνταγή δεν έχει, όμως έτσι γίνεται, κατά την γνώμη μου, ένα ολοκληρωμένο και πολύ χορταστικό… More »

Μανιτάρια γεμιστά με πράσο, σπανάκι και ελληνικά τυριά Μέσα σε λίγα λεπτάκια φτιάχνετε ένα από τα πιο καταπληκτικά ορεκτικά. Οι λάτρεις των μανιταριών θα ενθουσιαστούν, είναι ελαφρύ, δεν έχει αυγά και κρέμες μόνο τα χορταρικά και τα τυράκια όπως τη φέτα, τη μυζήθρα και τη γραβιέρα. Μπορείτε να χρησημοποιήσετε μανιτάρια porto bello ή ασπρομανίταρα μεγάλα…. More »

Ζουμερό λαχανόριζο με πράσο και καρότο Ένα πολύ κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα, με πολύ γλύκα λόγω του πράσου και του καρότου αλλά και μια ήπια οξύτητα λόγω της ντομάτας. Σερβίρετε το με μια πικάντικη φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και καλή απόλαυση! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 25λεπτά Υλικά 1/2φλιτζάνιελαιόλαδο1/2μέτριολάχανο χοντροκομμένο2μέτριαπράσα το… More »

Πρασοκιμαδόπιτα με ξερό ανθότυρο Μια από τις πιο κλασσικές, παραδοσιακές, ελληνικές πίτες, ο συνδυασμός του πράσου με τον μοσχαρίσιο κιμά μας δίνουν κορυφαίο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την είναι πραγματικά απολαυστική και ειδικά αν θα φτιάξε το φύλλο με τα χεράκια σας. Για το χειροποίητο φύλλο δείτε την συνταγή για στριφτή τυρόπιτα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος… More »