Γάστριν Το γάστριν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο μπακλαβάς το Μινωιτών, αλλά με χειροποίητο φύλλο πλασμένο με ελαιόλαδο και ρακή και μείγμα ξηρών καρπών με μπαχαρικά. Απίθανο γλυκό με μέλι, πετιμέζι και λίγη ζάχαρη, σίγουρα με τόσους καρπούς αποτελούσε την υπετροφή στη Μινωική Κρήτη. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 18κομματάκια 30λεπτά 45λεπτά Υλικά 700γραλεύρι… More »

Τάρτα με σπαράγγια, πάστα ελιάς, μανούρι και φέτα Τα σπαράγγια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά της άνοιξης. Στο σπαράγγι έχουν αποδοθεί πολλές ιδιότητες όπως διουρητικό, αντικαρκινικό, ενισχυτικό της μνήμης και άλλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε να τα κάνουμε βραστά ή στον ατμό, στη σχάρα ή στο… More »

Στριφτά ελιόψωμα από την Κύπρο Αυτά τα ψωμάκια μοιάζουν περισσότερο με πίτες είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Κύπρου, αυτό το ζυμάρι με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο είναι απίθανο, τραγανό με πολύ μεστή γεύση. Η γέμιση με ελιές, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο δυόσμο είναι πολύ αρωματική! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6πίτες 15λεπτά 30λεπτά… More »

Ανεβατές τυρόπιτες από την Κρήτη Αυτές τις τυρόπιτες τις λέμε και αγνόπιτες επειδή η ζύμη πρέπει να φτάσει μέχρι το σημείο να θέλει λίγο αλεύρι ακόμα αλλά και να μην κολλάει στα χέρια. Τις φτιάχνουμε όταν έχουμε γλέντια και χαρές όπως για παράδειγμα ένα αρραβώνας, είναι όμως και ένα απίθανο πρωινό. Μπορούμε αν δεν βρούμε… More »

Αλμυρά μπισκότα με τυρί ροκφόρ Το ροκφόρ είναι ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά τυριά, προερχόμενο από το γαλλικό νότο. Παράγεται από γάλα προβάτου, και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές στο ομώνυμο χωριό roquefort. Για όσους αγαπούν αυτό το τυρί θα λατρέψουν και αυτά τα μπισκότα, για όσους πάλι δεν τους αρέσει το ροκφορ μπορούν να… More »

Ένα απλό ελληνικό φαγητό που μπορεί να γίνει και με τηγανιτές πιπεριές για πιο μεγάλη ευκολία όμως πιο βαρύ στο αποτέλεσμα.Αν θέλουμε να το κάνουμε με ψητές πιπεριές σε άλλη συνταγή δίνω τις οδηγίες πως να τις φτιάξουμε όταν είναι η εποχή τους και να τις έχουμε σε γυάλινα βάζα όλο το χρόνο!

Τάρτα μπρόκολου με ανθότυρο Κρήτης και μπέικον Μια πολύ γευστική και ελαφριά τάρτα, τώρα που είναι η εποχή του μπρόκολου είναι ένας καλός τρόπος να φάνε μπρόκολο ακόμα και τα παιδιά, με πολύ ελαφριά ζύμη με λάδι και γιαούρτι. Το μπρόκολο ταιριάζει ιδανικά με την πικάντικη γεύση του ανθότυρου Κρήτης. Δοκιμάστε τη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας… More »