Γάστριν Το γάστριν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο μπακλαβάς το Μινωιτών, αλλά με χειροποίητο φύλλο πλασμένο με ελαιόλαδο και ρακή και μείγμα ξηρών καρπών με μπαχαρικά. Απίθανο γλυκό με μέλι, πετιμέζι και λίγη ζάχαρη, σίγουρα με τόσους καρπούς αποτελούσε την υπετροφή στη Μινωική Κρήτη. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 18κομματάκια 30λεπτά 45λεπτά Υλικά 700γραλεύρι… More »

Σοκολατένιο κέικ με πετιμέζι Στην μινωική Κρήτη το πετιμέζι ήταν το βασικό γλυκαντικό αντί της ζάχαρης στα ροφήματα και στα γλυκά. Το πετιμέζι είναι βασική πηγή σιδήρου και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Φτιάξτε αυτό το κέικ είναι απίθανο, ζουμερό και πεντανόστιμο ! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10λεπτά 35λεπτά Υλικά 120γρμαργαρίνη λιωμένη και χλιαρή140γρκαστανή ζάχαρη300γρπετιμέζι4μέτριααυγά κατά… More »

Σαλάτα με μαρούλι, σικορέ, αντίδια και ωμά κάσιους με σάλτσα από σιρόπι αγαύης Μια πολύ δροσερή και ιδιαιτέρως απολαυστική αλλά και θρεπτική σαλάτα. Η αγαύη είναι χυμός ενός κάκτου που φύεται στο Μεξικό, τη βρίσκουμε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, μοιάζει πολύ με το δικό μας μέλι και έχει πολύ υψηλή θρεπτική αξία αλλά και… More »

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα και πουρέ Ένα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στη γεύση αλλά πολύ εύκολο στην παρασκευή του, μπορεί άνετα να είναι ένα κυρίως πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι και μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με διαφορετικά είδη πουρέ όπως πουρέ κολοκύθας ή πουρέ κάστανου, τώρα που έρχονται και Χριστούγεννα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες… More »

Μοσχάρι με δαμάσκηνα και κρεμμυδάκια στιφάδου Ένα πιάτο που ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας αλλά και πουρέ κολοκύθας ή ένα άγριο ρύζι στον ατμό αν θέλουμε να το κάνουμε πιο χριστουγεννιάτικο. Δοκιμάστε το είναι ένα φανταστικό γλυκοπικάντικο φαγητό. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 20λεπτά 75λεπτά Υλικά 850γρμοσχάρι ελιά σε μπουκιές20κρεμμυδάκια στιφάδου20δαμάσκηνα1κουταλάκιμπούκοβο καυτερό κατά προτίμηση1κουταλιάμέλι1κουταλιάπετιμέζι1/2κουταλάκικανέλα1πρέζαγαρύφαλο5κουταλιές… More »

Ντιπ γιαουρτιού Ταιριάζει τέλεια με μπιφτέκια κοτόπουλου αλλά και με όλα τα ψητά κοτόπουλα. Χρόνος Προετοιμασίας 10λεπτά Υλικά 300γρ.γιαούρτι 2% κατά προτίμηση στραγγιστό.1κ.σδυόσμο ψιλοκομμένο2κ.σ.ελαιόλαδο1σκελίδασκόρδο στην πρέσα1κ.σπετιμέζι ή μέλι1/2κγ.χυμό λεμονιούαλάτι- πιπέρι Οδηγίες Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και παίρνουμε μια λεπτόρευστη κρέμα που μπορούμε να βάλουμε στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε… More »