Σουπιές με αγκινάρες και μάραθο Αυτό το φαγητό είχα να το φάω από παιδάκι από τότε που το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Σουπιές με αγκινάρες, πατατούλες και ψιλοκομμένο μάραθο, ένα φαγητό γεμάτο από αρώματα της άνοιξης. Δοκιμάστε το θα σας ενθουσιάσει με τα αρώματα και τη γλύκα του! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 15λεπτά… More »

Σπιτικά τσιπς πατάτας Έρχεται καλοκαίρι και οι δροσερές μπιρίτσες στο μπαλκόνι, τι πιο τέλειο συνοδευτικό από τα τσίπς χωρίς ενοχές αφού θα τα έχουμε φτιάξει εμείς με τα χεράκια μας με φρέσκιες, βιολογικές πατατούλες, οπότε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους. Δοκιμάστε αυτά τα τσιπς που φτιάχνονται σε χρόνο μηδέν και δεν θα… More »

Σούπα πατάτας, καρότου αρωματισμένη με σπόρους κόλιανδρου Πολύ κρύο έξω, καιρός για σούπες και ειδικά για αυτή τη σούπα που σας δίνω σήμερα δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο απίθανα νόστιμη είναι. Σούπα με πατάτα, καρότα, σκόρδο και αρώματα από τους σπόρους κόλιανδρου και τη φρέσκια ρίγανη. Αυτή η σούπα έχει πραγματικά θεραπευτικές ιδιότητες, Φτιάξτε… More »

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες στη γάστρα Ένα απόλυτα «μαμαδίστικο» φαγητό που το έχουμε ξεχάσει. Σας δίνω λοιπόν μια εκδοχή της δικής μου μαμάς για αυτό το φαγητό, με ζουμερή και πεντανόστιμη σαλτσούλα για βούτες με καλό χωριάτικο ψωμάκι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 60λεπτά Υλικά 1κιλό μοσχάρι ελιά σε μεγάλες μπουκιές15μικράκολοκυθάκια1/2κιλόπατάτες4μεσαίεςντομάτες ψιλοκομμένες1κουταλιάπελτέ… More »

Μαραθοκεφτέδες Βρήκα άγριο μάραθο στη λαϊκή και είπα καλοκαίρι μπήκε δεν φτιάχνουμε ένα κλασσικό μεζέ για ρακή, στην Κρήτη και όχι μόνο ο μάραθος χρησιμοποιείτε ευρέως στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Οι μαραθόπιτες είναι μαι από τις πιο κλασσικές του χρήσεις, φτιάξτε τον κεφτέδες και θα τους απολαύσετε πραγματικά με το απίθανο άρωμά τους!… More »

Τάρτα αλά πολίτα Στη μαγειρική χρησιμοποιείται το άνθος της αγκινάρας που έχει σχήμα σφαιρικό, λίγο μακρύ και σαρκώδες. Μαγειρεύεται αφού καθαριστεί από τα πέταλα και το χνούδι, ενώ στην Κρήτη τρώγεται και ωμή με λεμόνι, πολύ νόστιμη και «ειδικός» μεζές για τσικουδιά. Φτιάξτε αυτή την τάρτα αγκινάρας, είναι πεντανόστιμη ! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος… More »

Κοκκινιστό κουνουπίδι με σέλερι και καρότο Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά, που δεν το βάζουμε συχνά στη διατροφή μας και όμως είναι τόσο θρεπτικό και τόσο νόστιμο. Ειδικά αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και τόσο γευστική, με όλη την χειμωνιάτικη ελληνική φύση μέσα της, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε… More »

Μπιφτέκια λαχανικών Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια που φάγατε ποτέ. Εγγυημένα εξαφανίζονται στη στιγμή, με μεγάλη ποικιλία λαχανικών, γεμάτα βιταμίνες και γεύσεις. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε, ειδικά για τα παιδιά κάντε τα burger! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 16μπιφτέκια 25λεπτά 16λεπτά Υλικά 2μεγάλεςπατάτες1μέτριοκολοκύθι1ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα2μέτριακαρότα1/3φλυτζανιού φακές1σπιτικό ζωμό λαχανικών1/2φλυτζάνιαρακά1/2φλυτζάνικαλαμπόκι1/2φλιτζάνιφρυγανιά τριμμένη2κουταλιέςμαϊντανό ψιλοκομμένο1κουταλιάάνηθο ψιλοκομμένοαλάτι- πιπέρι φρεσκοτριμμέναφρυγανιά για… More »

Ομελέτα φούρνου με χρωματιστές πιπεριές και ντοματίνια Αυτή η ομελέτα είναι πολύ χορταστική και πολύ νόστιμη αφού έχει πατάτες, πιπεριές, ντοματίνια, φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτα και παρμεζάνα. Επίσης όπως σε όλες τις ομελέτες μπορεί κανείς να κάνει πολλές παραλλαγές με βάση το γούστο του. Συνοδέψτε τη με μια πράσινη σαλάτα και έχετε στο πι και φι… More »

Μπιφτέκια με τόνο και μπακαλιάρο στο φούρνο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού όπως γλώσσας ή πέρκας ή ακόμα και σολομού, εγώ χρησιμοποίησα φιλέτο μπακαλιάρου έτοιμο ξαρμυρισμένο και μαζί με τον τόνο έδωσαν καταπληκτικό αποτέλεσμα. Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να φάμε ψάρι,δοκιμάστε τον! Συνδυάστε τα με την πατατοσαλάτα που δίνω σε άλλη συνταγή. Μερίδες Χρόνος… More »