Γάστριν Το γάστριν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο μπακλαβάς το Μινωιτών, αλλά με χειροποίητο φύλλο πλασμένο με ελαιόλαδο και ρακή και μείγμα ξηρών καρπών με μπαχαρικά. Απίθανο γλυκό με μέλι, πετιμέζι και λίγη ζάχαρη, σίγουρα με τόσους καρπούς αποτελούσε την υπετροφή στη Μινωική Κρήτη. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 18κομματάκια 30λεπτά 45λεπτά Υλικά 700γραλεύρι… More »

Κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο Ένα πολύ ζουμερό και λεμονάτο κέικ με τους παπαρουνόσπορους να «σκάνε» σε κάθε μπουκιά και ειδικά αν του φτιάξετε ένα γλάσο λεμονιού θα το απογειώσετε γευστικά. Συνοδέψτε το και με ένα ωραίο απογευματινό καφεδάκι και καλή απόλαυση! Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10λεπτά 40λεπτά Υλικά 200γρβούτυρο φρέσκο λιωμένο Lurpak κατά προτίμηση 5μεγάλααυγά150γρζάχαρη300γραλεύρι… More »