Χωριάτικη μακαρονοασαλάτα Η διάσημη ελληνική σαλάτα γίνεται μακαρονοσαλάτα, ένα γρήγορο και απολαυστικό πιάτο, γεμάτο με ελληνικές γεύσεις που εμπλουτίζονται επιπλέον με ένα καλό κρητικό παξιμάδι. Αν βρείτε τις κριθαροκουλούρες του Νύχταρη θα απογειώσετε τη σαλάτα σας. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 8λεπτά Υλικά 500γρφιογκάκια ή πένες2μεγάλεςντομάτες5αγγουράκια1πράσινη πιπεριά1/2κόκκινη πιπεριά1μικρόκρεμμύδι2κουταλιέςψίχα ελιάςελαιόλαδο κατά βούλησηρίγανη, αλάτι χοντρό1/2… More »

Σκορδαλιά με αμύγδαλα και ψωμί Η σκορδαλιά σερβίρεται παραδοσιακά μαζί με τηγανητό μπακαλιάρο στις 25 Μαρτίου, την Κυριακή των Βαΐων, του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Μπορεί όμως να συνοδέψει ως ντιπ ωμά ή τηγανητά λαχανικά (αγκινάρες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες). Ταιριάζει με οποιοδήποτε άλλο ψάρι και είναι ιδανικό ταίρι για τα… More »

Ψωμί ημίλευκο με δημητριακά all-bran και ελαιόλαδο Ένα απίστευτα νόστιμο και «γεμάτο» ψωμί που κρατάει φρέσκο πολλές ημέρες επειδή έχει ελαιόλαδο, φρέσκο γάλα και αλεύρι από τα δημητριακά. Ψήστε το σε φόρμα και θα το κόβετε πιο εύκολα για τα σάντουιτς ή τα τοστάκια. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 1φρατζόλα 10λεπτά 30λεπτά Υλικά 2&1/2κούπεςαλεύρι για… More »

Μια σαλάτα με γιαούρτι, μαγιονέζα, καρότο, ντομάτα, φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά που από μόνη της μπορεί να είναι ένα ελαφρύ γεύμα αλλά συνοδεύει πολύ ευχάριστα ψητά κρέατα και ψάρια.

Στριφτή τυρόπιτα Ένα αφράτο και πολύ τραγανό φύλλο χωρίς να είναι λαδερό και μια γέμιση γλυκιά που λατρεύουν τα παιδιά γι αυτό είναι ένα ιδανικό σνακ για τα μικρά μας,αλλά και με μια πράσινη σαλάτα μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο γεύμα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6τυρόπιτες 40λεπτά 30λεπτά Υλικά 750γρ.αλεύρι για ζυμωτά (Λήμνου κατά… More »