Ντοματοκεφτέδες Ντοματοκεφτέδες ένα πολύ καλοκαιρινό ορεκτικό, με όλα τα αρώματα της ελληνικής φύσης, φρέσκια ρίγανη, δυόσμο και θυμάρι σε συνδυασμό με φέτα και γραβιέρα. Το τέλειο συνοδευτικό για τη μπυρίτσα, βεραντάδα και καλή παρέα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας 24κεφτέδες 10λεπτά Υλικά 5μεσαίεςντομάτες1μεγάλοξερό κρεμμύδι τριμμένο2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο1κ.σ.φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη1/2κ.σ.θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη 1/2φλ.τριμμένη γραβιέρα πικάντικηφρεσκοτριμμένο… More »

Τάρτα φρέσκιας ντομάτας με ξινομυζήθρα Μια απίθανη, ελαφριά, καλοκαιρινή τάρτα με φέτες φρέσκιας ντομάτας, βασιλικό και ξινομυζήθρα. Με αφράτη χειροποίητη ζύμη κουρού, που φτιάχνεται μέσα σε πέντε λεπτά, αλλά θα σας προσφέρει μοναδική απόλαυση με τα καλοκαιρινά της αρώματα και τη γλύκα της ντομάτας! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6κομμάτια 20λεπτά 45λεπτά Υλικά 120γρβούτυρο με… More »

Τα δικά μου γεμιστά Το απόλυτο φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Εδώ σας δίνω μια συνταγή όπου τα γεμιστά γίνονται πολύ ζουμερά, με πολλά αρώματα από τα φρέσκα μυρωδικά. Δοκιμάστε να γεμίσετε πιπεριές Φλωρίνης και θα με θυμηθείτε! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6μερίδες 60λεπτά 75λεπτά Υλικά 6μεσαίεςντομάτες6μικρές πιπεριές6μεσαίεςπιπεριές Φλωρίνης2μεσαίακαρότα τριμμένα2μεγάλακρεμμύδια ψιλοκομμένα9φλυτζανάκιαρύζι καρολίνα του ελληνικού καφέ1ματσάκιμαϊντανό10φυλλαράκιαδυόσμο… More »

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες στη γάστρα Ένα απόλυτα «μαμαδίστικο» φαγητό που το έχουμε ξεχάσει. Σας δίνω λοιπόν μια εκδοχή της δικής μου μαμάς για αυτό το φαγητό, με ζουμερή και πεντανόστιμη σαλτσούλα για βούτες με καλό χωριάτικο ψωμάκι! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά 60λεπτά Υλικά 1κιλό μοσχάρι ελιά σε μεγάλες μπουκιές15μικράκολοκυθάκια1/2κιλόπατάτες4μεσαίεςντομάτες ψιλοκομμένες1κουταλιάπελτέ… More »

Σκεπαστή πίτα με ζύμη κουρού, κοτόπουλο και πέστο ντομάτας Ένα πολύ νόστιμο και τραγανό ζυμάρι με μαργαρίνη και γιαούρτι και μια απίστευτα εύκολη, ζουμερή και μυρωδάτη γέμιση με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και πέστο ντομάτας. Συνοδέψτε τη με δροσερή μπυρίτσα για τα καλοκαιρινά βράδια! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 6κομμάτια 30λεπτά 50λεπτά Υλικά 200γρμαργαρίνη100γργιαούρτι στραγγιστό 2%1κουταλάκιαλάτι350γραλεύρι… More »

Σάλτσα με ψητές ντομάτες Οι ψητές ντομάτες είναι ένα από τα ιδανικά συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα αλλά και για να φτιάξουμε φανταστική σάλτσα που θα αποθηκεύσουμε σε βαζάκια για πολλαπλές χρήσεις, όπως σάλτσα για μακαρόνια ή τα κοκκινιστά ή ακόμα και βάση για μπρουσκέτα. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 2βαζάκια 5λεπτά 25λεπτά Υλικά 8μεσαίες… More »

Ντολμαδάκια γιαλαντζί Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στο ντολμά βρίσκεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, όπου η θεά Ήρα απεικονίζεται να τρώει κρυφά ντολμαδάκια από μια κατσαρόλα και με ένοχο βλέμμα να κοιτάζει πίσω της μη τη δει κανείς. Φτιάξτε αυτή την εκδοχή από την Κρητική κουζίνα, μια από τις πολλές παραλλαγές αυτής της πολυαγαπημένης συνταγής…. More »

Χωριάτικη μακαρονοασαλάτα Η διάσημη ελληνική σαλάτα γίνεται μακαρονοσαλάτα, ένα γρήγορο και απολαυστικό πιάτο, γεμάτο με ελληνικές γεύσεις που εμπλουτίζονται επιπλέον με ένα καλό κρητικό παξιμάδι. Αν βρείτε τις κριθαροκουλούρες του Νύχταρη θα απογειώσετε τη σαλάτα σας. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 8λεπτά Υλικά 500γρφιογκάκια ή πένες2μεγάλεςντομάτες5αγγουράκια1πράσινη πιπεριά1/2κόκκινη πιπεριά1μικρόκρεμμύδι2κουταλιέςψίχα ελιάςελαιόλαδο κατά βούλησηρίγανη, αλάτι χοντρό1/2… More »

Τάρτα με σπαράγγια, πάστα ελιάς, μανούρι και φέτα Τα σπαράγγια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά της άνοιξης. Στο σπαράγγι έχουν αποδοθεί πολλές ιδιότητες όπως διουρητικό, αντικαρκινικό, ενισχυτικό της μνήμης και άλλα, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Μπορούμε να τα κάνουμε βραστά ή στον ατμό, στη σχάρα ή στο… More »

Ψαρόσουπα βελουτέ Μια πολύ θρεπτική σούπα που θα τη φάνε ακόμα και αυτοί που δεν είναι το αγαπημένο τους πιάτο. Έχει βελούδινη υφή και απίθανη γεύση από τα λαχανικά και το ζωμό του ψαριού, ότι πρέπει τώρα που κάνει κρύο.Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 4μερίδες 10λεπτά 30λεπτά Υλικά 800γρκοκκινόψαρο1σκορπίνα2μεγάλεςπατάτες3κολοκυθάκια2ντομάτες1/3μάτσουσέλινο3καρότα1κρεμμύδι… More »