Κεφτέδες με πράσο και πατάτα στη γάστρα Ένα παραδοσιακό μετσοβίτικο πιάτο, το απόλυτο φαγητό του χειμώνα, με απίθανα αρώματα και μια μοναδική γλύκα λόγω του πράσου. Εδώ σας δίνω μια δική μου παραλλαγή με πατάτες και καρότα που η παραδοσιακή συνταγή δεν έχει, όμως έτσι γίνεται, κατά την γνώμη μου, ένα ολοκληρωμένο και πολύ χορταστικό… More »

Μελιτζάνες παπουτσάκια με πουρέ πατάτας Ένα πολύ καλοκαιρινό πιάτο σε μια πιο ελαφριά εκδοχή αφού δεν το φτιάχνω με μπεσαμέλ όπως γίνεται συνήθως αλλά με πουρέ πατάτας. Μπορείτε να ψήσετε και τις μελιτζάνες και έτσι θα το φάτε χωρίς καθόλου ενοχές! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 8παπουτσάκια 50λεπτά 20λεπτά Υλικά 4μεσαίεςμελιτζάνες750γρμοσχαρίσιο κιμά1μεγάλοξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1σκελίδασκόρδο στην… More »

Κοκκινιστό κουνουπίδι με σέλερι και καρότο Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά, που δεν το βάζουμε συχνά στη διατροφή μας και όμως είναι τόσο θρεπτικό και τόσο νόστιμο. Ειδικά αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και τόσο γευστική, με όλη την χειμωνιάτικη ελληνική φύση μέσα της, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε… More »

Παστίτσιο με χυλοπίτες Το κλασσικό παστίτσιο με κιμά και μπεσαμέλ αλλά με χωριάτικες χυλοπίτες με αυγά και φρέσκο γάλα, γίνεται πιο ζουμερό και απείρως πιο γευστικό. Ειδικά αν θα χρησιμοποιήσετε χυλοπίτες από ένα μικρό εργαστήριο αντί για τις βιομηχανοποιημένες που είναι εντελώς άγευστες. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 10μερίδες 55λεπτά 60λεπτά Υλικά 600γρχυλοπίτες πηλιορείτικες ή… More »

Ζουμερό λαχανόριζο με πράσο και καρότο Ένα πολύ κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα, με πολύ γλύκα λόγω του πράσου και του καρότου αλλά και μια ήπια οξύτητα λόγω της ντομάτας. Σερβίρετε το με μια πικάντικη φέτα και φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και καλή απόλαυση! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 10λεπτά 25λεπτά Υλικά 1/2φλιτζάνιελαιόλαδο1/2μέτριολάχανο χοντροκομμένο2μέτριαπράσα το… More »

Λαζάνια με ανθότυρο και σάλτσα γιαουρτιού Για εμάς που τρώμε τα μακαρόνια όλων των ειδών και μας αρέσει και το τυρί είναι η ιδανική συνταγή τα συνδυάζει και τα δύο πολύ, με άρωμα μεσογείου αφού βάζουμε βασιλικό αλλά και λευκά τυριά όπως το ανθότυρο αλλά και συγχρόνως είναι και ελαφρύ φαγητό. Είναι ένα πιάτο που… More »

Φιλετίνια γαλοπούλας με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και βερίκοκου Εκτός από φιλέτο γαλοπούλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο κοτόπουλου ή ψαρονέφρι το αποτέλεσμα θα είναι επίσης πολύ γευστικό. Η ντομάτα μαζί με το ψιλοκομμένο βερίκοκο και το καυτερό μπούκοβο μας δίνει μια σάλτσα ελαφρώς πικάντικη αλλά και γλυκιά συγχρόνως. Φτιάξτε τη είναι πολύ εύκολη και γρήγορη σάλτσα… More »

Φλογέρες με ντομάτα, μανιτάρια, μπέικον και φέτα Ένα απίθανο σνακ, ορεκτικό, πιάτο για μπουφέ, μπορούμε να τις φτιάξουμε με γουόν – τον φυλλαράκια που βρίσκουμε σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα ή με φύλλο κρούστας και γίνονται στο τηγάνι ή και στο φούρνο. Ένα πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά και εξαφανίζουν οι μεγάλοι. Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας… More »

Γίγαντες φούρνου με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές Αυτούς τους γίγαντες πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται ακόμα και κρύο, πολύ ζουμερό με απίστευτα αρώματα και με τη θρυμματισμένη φέτα μέσα είναι σκέτη απόλαυση. Πάρτε φρέσκο ψωμάκι και φτιάξτε και μια λαχανοσαλάτα και καλή όρεξη! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες 20λεπτά… More »

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα και πουρέ Ένα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στη γεύση αλλά πολύ εύκολο στην παρασκευή του, μπορεί άνετα να είναι ένα κυρίως πιάτο σε ένα γιορτινό τραπέζι και μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με διαφορετικά είδη πουρέ όπως πουρέ κολοκύθας ή πουρέ κάστανου, τώρα που έρχονται και Χριστούγεννα! Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος 5μερίδες… More »